ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

 

Τι προκαλεί τη δυσμορφία της μύτης και πως διορθώνεται μια άσχημη ή στραβή μύτη;

Συχνότερα το πρόβλημα οφείλεται στην κληρονομικότητα. Μπορεί όμως να προκληθεί και από ένα τραυματισμό κατά τη διάρκεια της ζωής ή μετά από προηγούμενη ανεπιτυχή χειρουργική επέμβαση στη μύτη. Ο τρόπος για να διορθώσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι η ρινοπλαστική.

Τι είναι η ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) είναι η επέμβαση με την όποια καταφέρνουμε, στο μέτρο του δυνατού, η μύτη, να αποκτήσει ένα σχήμα που ανταποκρίνεται στα αισθητικά πρότυπα και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την αναπνοή. Με τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούμε δίνουμε

στη μύτη ένα φυσικό σχήμα ώστε να μην είναι εύκολα αντιληπτό ότι έχει υποβληθεί σε επέμβαση. Στο ιατρείο, με ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή υπάρχει η δυνατότητα  να έχετε μια πρώτη εικόνα για το επιθυμητό αποτέλεσμα μετά το χειρουργείο.

Υπάρχει πόνος στη ρινοπλαστική;

Με τις νεότερες χειρουργικές τεχνικές, η ρινοπλαστικη είναι μια επέμβαση με ελάχιστο έως και μηδαμινό πόνο. Ο χειρουργημένος, μένει στην κλινική συνήθως για ένα μόνο βράδυ και επιστρέφει σπίτι του την επομένη ημέρα, μόνο με ένα διακριτικό εξωτερικό ναρθηκάκι στη μύτη, το όποιο αφαιρείται μετά από περίπου μία εβδομάδα.

Θα έχω οίδημα (πρήξιμο) στα μάτια;

Οίδημα των ματιών εμφανίζεται πάντα μετά τη ρινοπλαστική, το οποίο εξαφανίζεται μέσα σε μία εβδομάδα περίπου.

Πώς θα είναι η αναπνοή μου από τη μύτη αμέσως μετά την επέμβαση;

Το πρώτο βράδυ η αναπνοή από τη μύτη θα είναι λίγο δύσκολη, επειδή σε κάθε ρουθούνι θα υπάρχει ένα σφουγγαράκι το οποίο θα αφαιρεθεί το επόμενο πρωινό. Μετά την αφαίρεσή του και για διάστημα μίας εβδομάδας περίπου, η μύτη λόγω της εγχείρησης θα είναι πρησμένη εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κάποια δυσκολία στην αναπνοή και πιθανόν μειωμένη όσφρηση. Μπορεί επίσης να υπάρχει ευαισθησία ή πόνος στα δυο μπροστινά πάνω δόντια. Τα συμπτώματα αυτά θα υποχωρήσουν σταδιακά τις επόμενες ημέρες και η αναπνοή θα είναι βελτιωμένη κατά πολύ σε σχέση με αυτή που ήταν πριν την επέμβαση.

 

Πότε θα δώ το τελικό αποτέλεσμα;

Αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, ο χειρουργημένος θα έχει μια πρώτη εικόνα της νέας του μύτης. Παρ' όλ' αυτά, για το τελικό αποτέλεσμα θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες, διάστημα κατά το οποίο θα υποχωρεί σταδιακά το όποιο οίδημα έχει δημιουργηθεί στους ιστούς εξαιτίας της επέμβασης.

 

 

Πόσο κοστίζει μια επέμβαση ρινοπλαστικής;

 

Είναι δύσκολο να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση αυτή χωρίς να έχει προηγηθεί κλινική εξέταση. Ενδεικτικά όμως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κόστος για μια τέτοια επέμβαση ξεκινάει από τα 2.200 Ευρώ. Τέλος είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που έχετε ιδιωτική ασφάλιση και ανάλογα με το συβόλαίο σας, μεγάλο μέρος του κόστους της επέμβασης είναι δυνατόν να καλύπτεται από την ασφαλιστική σας εταιρία. 

Δημοφιλή άρθρα

  • ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

        Τι προκαλεί τη δυσμορφία της μύτης και πως διορθώνεται μια άσχημη ή στραβή μύτη; ​ Συχνότερα το πρόβλημα οφείλεται στην κληρονομικότητα.…

  • ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

        Η αισθητική ιατρική προσώπου είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης ενός ατόμου ή την…

  • ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

    Η πλειοψηφία των σπίλων εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο δεκαετιών της ζωής ενός ατόμου, με περίπου ένα σε κάθε 100 μωρά να γεννιούνται…